Село иска кафене от Янкова, друго пък път и вода

Да имат кафене заради туристите искат хората на село Хасовица

Поредица от срещи в селата Писаница, Хасовица, Кокорово и Орешица в община Смолян направи кандидатът на БСП за кмет Дора Янкова с част от листата на левицата.

Кандидатите представиха отчет за свършеното през мандата както в общината, така и в конкретните села.

 

В село Писаница,

Янкова се ангажира със средства на общината да бъде изграден 300м. нов довеждащ водопровод от PVC  тръби, които вече са доставени в селото. Така ще се подмени част от старата мрежа, строена през 1932г. Ще бъде изпратено писмо и до ВиК- Смолян с молба да се направи профилактика на водоемите и евентуален ремонт на вътрешните водопроводи, както и за редовно отчитане на водомерите.

Общината търси и партньор за разработване на бившата почивна станция на Есперанто, която е станала част от  залога за  кредит за автобусите на „Рожен Експрес“, взет от общината преди управлението на Янкова.

В село Хасовица, местните хора поискаха кафене, заради наплива от туристи..

Почти всички къщи са изкупени, а летните месеци населението се увеличава десетократно.

В селата Кокорово и Орешец кандидат-кметът на левицата и кандидатите за съветници направиха отчет за направните инвестиции в двете селища, възлизащи на близо 542 хил.лв.

Средствата са основно за ремонт и поддръжка на пътя от Влахово до Орешец, аварийно- възстановителни дейности, ремонт на общински сгради и др. В същото време постъпленията от данъци и такси от двете селища възлизат на 1639лв. за четирите години или по 410лв. на година. Янкова коментира, че именно благодарение на солидарността на общинската управа, която тя ръководи два мандата, селищата се развиват. „Ако ние разчитахме на данъците от селата нямаше да можем да плащаме и кметската заплата“, посочи Янкова и добави, че и за в бъдеще политиката на общината ще бъде за еднаква подкрепа за развитието на селата и града.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини