Подпомагат изграждането на старчески дом в Димитровград

Възможността за изграждането на общински старчески дом в Димитровград обсъди на среща с министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ Иво Димов. Проектът за създаването на социалното заведение за възрастни хора ще бъде финансиран по европейските оперативни програми. Със средствата ще бъдат изградени къщи от семеен тип.

Една от идеите е старческия дом да бъде разположен в местността Габера, на територията на бившето военно ракетно поделение № 36 150 в Димитровград.

Уверение, че имота, собственост на министерството на отбраната ще бъде прехвърлен безвъзмезно на община Димитровград е дал министър Аню Ангелов на работна среща в столицата с досегашния депутат и настоящ кандидат за кмет Иво Димов.

 

Необходимостта от изграждането на общински старчески дом е голяма, тъй като в Димитровград има възрастни хора, които се нуждаят от специализирана грижа, а не могат да си позволят високите такси на частни домове. Един от приоритетите на ПП ГЕРБ е разширяване на възможностите за развитие на съществуващите и създаване на нови социални услуги в общината. Ние ще следваме тази политика, за да дадем възможност на нуждаещите се да бъдат европейци и да живеят в една модерна община”, сподели Иво Димов.

Подкрепям кандидатът за кмет Иво Димов за усилията му да отстоява за развитието на социалните услуги в общината. Димитровград е сред първите в страната по брой реализирани проекти в социалната сфера”, коментира социалния министър Тотю Младенов на среща-разговор с граждани и симпатизанти на ГЕРБ този петък, след като преряза лентата на реновираната за 350 хил. лв. детска градина „Приказка”. На нея той сподели още, че голяма заслуга за осъществяването на проектите има и досегашния депутат Иво Димов.

 

На срещата в щаба на ГЕРБ – Димитровград присъстваха депутатът Фани Христова, областния управител Ирена Узунова, директорът на Областна служба „Социално подпомагане” Грета Иванова и шефовете на дирекции в Хасково и Димитровград Златка Караджова и Жанета Желева, кметове на населени места в общината и граждани. Министър Младенов отговори на редица въпроси свързани с провеждането на социалната политика на правителството, програмите за личен асистент и тази за временна заетост „Нов избор”. След като изслуша проблема на Тенчо Ангелов от с. Върбица, който кандидатствал за личен асистент за болната си майка, но не е одобрен, тъй като бил сред последните в списъка министърът лично се ангажира да разреши проблема.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини