23 °C

Подпомагат изграждането на старчески дом в Димитровград

Възможността за изграждането на общински старчески дом в Димитровград обсъди на среща с министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ Иво Димов. Проектът за създаването на социалното заведение за възрастни хора ще бъде финансиран по европейските оперативни програми. Със средствата ще бъдат изградени къщи от семеен тип.

Една от идеите е старческия дом да бъде разположен в местността Габера, на територията на бившето военно ракетно поделение № 36 150 в Димитровград.

Уверение, че имота, собственост на министерството на отбраната ще бъде прехвърлен безвъзмезно на община Димитровград е дал министър Аню Ангелов на работна среща в столицата с досегашния депутат и настоящ кандидат за кмет Иво Димов.

 

Необходимостта от изграждането на общински старчески дом е голяма, тъй като в Димитровград има възрастни хора, които се нуждаят от специализирана грижа, а не могат да си позволят високите такси на частни домове. Един от приоритетите на ПП ГЕРБ е разширяване на възможностите за развитие на съществуващите и създаване на нови социални услуги в общината. Ние ще следваме тази политика, за да дадем възможност на нуждаещите се да бъдат европейци и да живеят в една модерна община”, сподели Иво Димов.

Подкрепям кандидатът за кмет Иво Димов за усилията му да отстоява за развитието на социалните услуги в общината. Димитровград е сред първите в страната по брой реализирани проекти в социалната сфера”, коментира социалния министър Тотю Младенов на среща-разговор с граждани и симпатизанти на ГЕРБ този петък, след като преряза лентата на реновираната за 350 хил. лв. детска градина „Приказка”. На нея той сподели още, че голяма заслуга за осъществяването на проектите има и досегашния депутат Иво Димов.

 

На срещата в щаба на ГЕРБ – Димитровград присъстваха депутатът Фани Христова, областния управител Ирена Узунова, директорът на Областна служба „Социално подпомагане” Грета Иванова и шефовете на дирекции в Хасково и Димитровград Златка Караджова и Жанета Желева, кметове на населени места в общината и граждани. Министър Младенов отговори на редица въпроси свързани с провеждането на социалната политика на правителството, програмите за личен асистент и тази за временна заетост „Нов избор”. След като изслуша проблема на Тенчо Ангелов от с. Върбица, който кандидатствал за личен асистент за болната си майка, но не е одобрен, тъй като бил сред последните в списъка министърът лично се ангажира да разреши проблема.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини