Световноизвестна пианиска откри Есенните музикални дни

Жени Захариева получи от директорът на Хуманитарната дирекция Милена Тодева календара на Общината

С концерт на световноизвестната пианиска Жени Захариева снощи в Димитровград бяха открити Есенните музикални дни. Захариева, която е председател на Съюза на музикалните дейци в Българиуя бе тук по покана на Общината и забавно-духовия оркестър, за да се включи в музикалните празници.

Концертът бе открит с "Лунната соната" на Бетовен, прозвучаха и изпълнения на класически произведения от Шопен и Лист. Че се радва да посети Димитровград сподели известната пианистка. Тя призна, че познава града само чрез Забавно-духовият оркестър, който похвали като един от най-добрите в България.

Преди концерта на Жени Захариева в галерия "Петко Чурчелиев" бе открита изложба на Хасковската галерия. Тя показва картини, дарени от известният столичен лекар с хасковски корен д-р Живко Вражалиев.

Жени Захариева впечатли ценителите на класическата музика в Димитровград

Традиция е сътрудничеството между хасковската и димитровградска галерии, подчерта при откриването на изложбата от дарени картини уредничката Надежда Стойнева. Според нея, чест прави на такъв меценат като д-р Вражалиев, че е оставил в наследство богата колекция от произведения. Сред тях е и портрет на столичния лекар, рисуван от популярен художник.

Портрет на д-р Живко Вражалиев

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини