Проблемите в образованието коментира с директори Иво Димов

Кандидатът за кмет от ГЕРБ Иво Димов обсъжда перспективите на образованието в Димитровград

Възможността Планетариум "Джордано Бруно" в Димитровград да мине на държавна издръжка обсъди с представители на образователната сфера в Общината кандидатът за кмет, издигнат от ГЕРБ Иво Димов. Заедно с водачът на листата на ГЕРБ Катя Чалъкова и кандидат-съветници той коментира теми, касаещи бъдещето на образованието в града и общината. Димов каза, че вече е проучвал въпроса с представители на Министерството на образованието.

"Най-важното за мен е децата ни да учат и се развиват в нормална среда", каза Иво Димов и подчерта, че и да не бъде избран за кмет ще продължава да помага на Димитровград. Че е направено много за последните години за подобряване на материалната база и условията за развитие на децата и учениците не отрече Димов. И призова преподавателите открито да споделят проблемите, които ги вълнуват.

Подобряване на уславията в базите на ОП "Детски и младежки център" поиска директорът му Христина Ташева. Да има ясни критерий за това как да се използва фонда за даровити деца настоя ръководителят на ПМГ -Димитровград Илияна Славова. С директорите и помощник-директорите на училищата Иво Димов обсъди и възможността да се използват ученическите автобуси и за превоз за спортни цели.

В листата на ГЕРБ за общински съветници има качествени хора от сферата на образованието, бяха думите на водача на листата Катя Чалъкова. Тя припомни, че сред кандидатите за съветници са директорите на СОУ "Любен Каравелов" и училището в село Радиево. Чалъкова спомена и последната сесия на бившия вече Общински съвет, когато бяха взети важни за образованието в Димитровград решения.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини