-1 °C

Иво Димов: Правителството мисли за Димитровград наравно с областните градове в Южна България

Иво Димов

Иво Димов е кандидат за кмет на община Димитровград, издигнат от ГЕРБ. Роден е на 18 септември 1968 година в Димитровград. Завършил е "Маркетинг" във факултета "Икономически и социални науки" на ПУ "Паисий Хилендарски". В периода от 1991 до 2007-а работи като управител на „Уикенд" ЕООД, Димитровград.

Влиза в политиката през октомври 2007 г., като кандидат от листата за общински съветници на ПП ГЕРБ. През юни 2009 г. е избран за народен представител от ПП ГЕРБ в 41-о Народно събрание. Като депутат Димов е сред вносителите на 9 законопроекта. Женен, има две деца.

- Г-н Димов, как оценявате предизборната кампания за местна власт до момента?

Радвам се на реакциите на хората. При всичките ми срещи с жители на населени места, забелязвам желание да се продължи с развитието на нашата община. Хората са много конкретни и прагматични. Те искат да имат хубави пътища, да живеят в красиви и зелени селища, да получават модерно и качествено медицинско обслужване и т.н. Разбира се, споделят и много проблеми, дават и много нови идеи, които записваме и обсъждаме с екипа ми. Благодаря на останалите участници в предизборната надпревара, че съумяваме да запазим толерантния тон. Обявих още в самото начало, че ще говоря позитивно, с необходимото уважение към всеки от опонентите си. Надявам се тази кампания да бъде сблъсък не на врагове, а на хора с ясни идеи за бъдещето развитие на Община Димитровград. Дотук резултатите сочат, че хората имат най-голямо доверие на ГЕРБ и това е съвсем нормално. Забелязва се и мобилизация на левия вот, който може да доведе до балотаж с единия от опитните кандидати. Гледам на това позитивно. Такива са настроенията на моите съграждани и ние трябва да се съобразим с тях.

- Когато ГЕРБ ви издигнаха за кандидат-кмет на Димитровград бяхте категоричен, че ще приемете, ако получите доверието на димитровградчани, смятате ли че ще оправдаете това доверие, ако седнете в кметския стол?

Естествено, имам достатъчно опит и мотивация да оправдая доверието, което Димитровград ще ми гласува на 23-ти с бюлетина № 2. Опит, натрупан след 17 години в бизнеса, две години като председател на Общински съвет и още толкова като пратеник на Хасковска област в Народното Събрание. Мотивацията ми идва от любовта ми към Димитровград, от желанието ми да срещам усмихнати и спокойни хора по улиците. Искам нашите родители, строителите на уникалния Димитровград, да се гордеят с делата на нашето поколение. Искам младите да остават тук и да осъществяват мечтите си в нашия град. Най-силната кандидатура днес е тази на създаващия и градящия, на носителя на развитието, на бъдещето и просперитета. Това, иска човека, който ще отиде да гласува. Смятам, че се вмествам в тази представа.

- В последните години Димитровград се промени към по-добро, това е безспорен факт, все пак какво спешно ще направите в града и общината, ако станете кмет след 23 октомври?

пешно трябва да се подобри ситуацията в болницата. Необходимо е да се привлекат специалисти, да се намали дълга и да се ремонтира сградата на здравното заведение. Спешно е и реализирането на проекта за нов водопровод до Меричлери. Там проблема е доста сериозен и не търпи отлагане. Още отсега работя за привличането на инвестиции, които ще помогнат да се разкрият нови работни места в общината. Ще продължа подобряване на инфраструктурата в Димитровград и селата. Работни места, здравеопазване и подобрена инфраструктура са сред приоритетите ми. С тяхното изпълнение и граденето на Димитровград ще задържим младите и ще върнем достойнството на града ни.

- С какво от постигнатото ви като депутат смятате, че сте бил най-полезен на Общината и кое смятате за успех?

Успех за мен беше добрата екипна работа, която успяхме да създадем с кмета и общинската администрация.За две години Димитровград беше посетен от редица министри, заместник-министри, шефове на агенции и други държавни ръководители. Успех е, че Димитровград е вече значим в страната. Правителството започна да го откроява и да мисли за него наравно с областните градове в Южна България. Резултатите са налице. Те са видими за всички. Няма да изброявам всички спечелени проекти, но ще спомена няколко факта. От 264 общини в България само 32 са финансирани по проект „ Красива България”, а два от тях са реализирани в Димитровград. А в областта на спорта от близо 400 000 лв. по проекти за цялата област, близо 350 000 лв. са отпуснати за нашия град.

- Казахте, че ще разчитате на добър екип, ако станете кмет, имате ли ясна визия как ще изглежда той?

Разбира се. В екипа ми ще влязат хора, които желаят и са доказали, че могат да работят за Димитровград. Разчитам на подкрепата на хората, които и сега работят в администрацията. Там има много доказани професионалисти, към които се отнасям с необходимото уважение и респект.

Т.Милева

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
17 яну 2021
Последни новини