Иво Димов: Правителството мисли за Димитровград наравно с областните градове в Южна България

Иво Димов

Иво Димов е кандидат за кмет на община Димитровград, издигнат от ГЕРБ. Роден е на 18 септември 1968 година в Димитровград. Завършил е "Маркетинг" във факултета "Икономически и социални науки" на ПУ "Паисий Хилендарски". В периода от 1991 до 2007-а работи като управител на „Уикенд" ЕООД, Димитровград.

Влиза в политиката през октомври 2007 г., като кандидат от листата за общински съветници на ПП ГЕРБ. През юни 2009 г. е избран за народен представител от ПП ГЕРБ в 41-о Народно събрание. Като депутат Димов е сред вносителите на 9 законопроекта. Женен, има две деца.

- Г-н Димов, как оценявате предизборната кампания за местна власт до момента?

Радвам се на реакциите на хората. При всичките ми срещи с жители на населени места, забелязвам желание да се продължи с развитието на нашата община. Хората са много конкретни и прагматични. Те искат да имат хубави пътища, да живеят в красиви и зелени селища, да получават модерно и качествено медицинско обслужване и т.н. Разбира се, споделят и много проблеми, дават и много нови идеи, които записваме и обсъждаме с екипа ми. Благодаря на останалите участници в предизборната надпревара, че съумяваме да запазим толерантния тон. Обявих още в самото начало, че ще говоря позитивно, с необходимото уважение към всеки от опонентите си. Надявам се тази кампания да бъде сблъсък не на врагове, а на хора с ясни идеи за бъдещето развитие на Община Димитровград. Дотук резултатите сочат, че хората имат най-голямо доверие на ГЕРБ и това е съвсем нормално. Забелязва се и мобилизация на левия вот, който може да доведе до балотаж с единия от опитните кандидати. Гледам на това позитивно. Такива са настроенията на моите съграждани и ние трябва да се съобразим с тях.

- Когато ГЕРБ ви издигнаха за кандидат-кмет на Димитровград бяхте категоричен, че ще приемете, ако получите доверието на димитровградчани, смятате ли че ще оправдаете това доверие, ако седнете в кметския стол?

Естествено, имам достатъчно опит и мотивация да оправдая доверието, което Димитровград ще ми гласува на 23-ти с бюлетина № 2. Опит, натрупан след 17 години в бизнеса, две години като председател на Общински съвет и още толкова като пратеник на Хасковска област в Народното Събрание. Мотивацията ми идва от любовта ми към Димитровград, от желанието ми да срещам усмихнати и спокойни хора по улиците. Искам нашите родители, строителите на уникалния Димитровград, да се гордеят с делата на нашето поколение. Искам младите да остават тук и да осъществяват мечтите си в нашия град. Най-силната кандидатура днес е тази на създаващия и градящия, на носителя на развитието, на бъдещето и просперитета. Това, иска човека, който ще отиде да гласува. Смятам, че се вмествам в тази представа.

- В последните години Димитровград се промени към по-добро, това е безспорен факт, все пак какво спешно ще направите в града и общината, ако станете кмет след 23 октомври?

пешно трябва да се подобри ситуацията в болницата. Необходимо е да се привлекат специалисти, да се намали дълга и да се ремонтира сградата на здравното заведение. Спешно е и реализирането на проекта за нов водопровод до Меричлери. Там проблема е доста сериозен и не търпи отлагане. Още отсега работя за привличането на инвестиции, които ще помогнат да се разкрият нови работни места в общината. Ще продължа подобряване на инфраструктурата в Димитровград и селата. Работни места, здравеопазване и подобрена инфраструктура са сред приоритетите ми. С тяхното изпълнение и граденето на Димитровград ще задържим младите и ще върнем достойнството на града ни.

- С какво от постигнатото ви като депутат смятате, че сте бил най-полезен на Общината и кое смятате за успех?

Успех за мен беше добрата екипна работа, която успяхме да създадем с кмета и общинската администрация.За две години Димитровград беше посетен от редица министри, заместник-министри, шефове на агенции и други държавни ръководители. Успех е, че Димитровград е вече значим в страната. Правителството започна да го откроява и да мисли за него наравно с областните градове в Южна България. Резултатите са налице. Те са видими за всички. Няма да изброявам всички спечелени проекти, но ще спомена няколко факта. От 264 общини в България само 32 са финансирани по проект „ Красива България”, а два от тях са реализирани в Димитровград. А в областта на спорта от близо 400 000 лв. по проекти за цялата област, близо 350 000 лв. са отпуснати за нашия град.

- Казахте, че ще разчитате на добър екип, ако станете кмет, имате ли ясна визия как ще изглежда той?

Разбира се. В екипа ми ще влязат хора, които желаят и са доказали, че могат да работят за Димитровград. Разчитам на подкрепата на хората, които и сега работят в администрацията. Там има много доказани професионалисти, към които се отнасям с необходимото уважение и респект.

Т.Милева

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини