Киноложкият център в парк Марица готов за 18 месеца

Много малко заинтересовани от проекта за Киноложкия центърдойдоха в зала "Гросето"

За 18 месеца ще бъде изграден първият на Балканите международен киноложки и развлекателен център стана ясно по време на днешното обществено обсъждане в зала "Гросето". Центърът ще се помещава в парк Марица и ще се построи по Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007 – 2013 г.”  

Проектът, по който Димитровград е водещ партньор е на стойност 1 016 669 лв., от които близо 870 000 лв. поема българската страна, а 147 344 лв. е за община Александруполис, поясни зам.кметът Росен Кузев. Малко над 620 000 лв. са предвидени за разработка на техническия проект и обзавеждането на киноложкия център.

Общината ще тегли заем от 600 000 лв. по линия на фонд "Флаг", който отпуща пари на общински администрации за подобни проекти. До април 2014 година парите трябва да бъдат възстановени. Очаква се центърът да е готов до септември 2012 година, каза зам.кметът Кузев.

Георги Апостолов е координатор по проекта за киноложкия център

Лекарски кабинет, стаи за работещите в центъра, зала за срещи с 50 места, клетки за кучета и два полигона за организиране на изложби ще включва центъра в парк Марица. В него ще се правят обучения как да се отглеждат кучета, как да се хранят, ще се организират посещения на деца и киноложки изложби, обясни координаторът по проекта Георги Апостолов.

Да се подобри културата на хората по отношение на отглеждането на домашни любимци, призова на обсъждането кметът Стефан Димитров.Според него е важно, че в киноложкия център всеки, притежаващ животно ще се учи как да се грижи за него, да го храни и да спазва законите за домашните любимци.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини