Младите димитровградчани пуснаха своя вот за повече работа, старите -за ред в общината

18-годишната Галина Димитрова днес гласува за пръв път

Един млад човек, който гласува за пръв път на тези избори и един пенсионер с 60-годишен стаж във вота се събраха днес в една димитровградска секция за да гласуват. На опашката пред 42-а секция в ПМГ"Иван Вазов" почти едновременно се наредиха 18-годишната Галина Димитрова и 78-годишния Малин Димовски.

Галина навършила пълнолетие през юни, момичето бе избрало кого от кандидатите да подкрепи за кмет, но се колебаеше за избора си за президент. "Гласувам да има повече работа в града, за да останат тук младите хора", каза Галина. Тя завършва тази година СОУ"Любен Каравелов" и смята да остане тук. Надява се новата управа на общината да подобри и местата за развлечение, за да има къде тя и съучениците й да прекарват свободното си време.

Повече работа за младите поиска чрез своя глас 18-годишната Галина

Да има приемственост между досегашното управление на общината и новото ръководство бяха пожеланията в деня на изборите на 78-годишният пенсионер Малин Димовски. Общественикът, който е бил в управата на Димитровград преди десетилетия, както и директор на бившия Минен техникум препоръчва на бъдещия Общински съвет да приеме нови наредби със строги санкции за хората, които не опазват общественото имущество. Димовски е на мнение, че само повече заетост в малкия и среден бизнес ще задържи тук младото поколение.

Пенсионерът Малин Димовски гласува за затягане на обществения ред в града и общината

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини