Проект стимулира бизнеса да наема работници от други региони

Заетост в отдалечени райони стимулира новия проект, по които приема документи Бюрото по труда

По нов проект, насочен към фирми, работещи в различни стопански сфери набират документи от средата на октомври в димитровградското Бюро по труда. Става дума за разработката "По-близо до работа", в която работодатели могат да наемат хора от населени места и региони, различни от тези в които осъществяват своята дейност. В проекта не могат да участват фирми от областта на селското, горското и рибното стопанство.

По този начин ще се стимулират и хората без препитание да търсят заетост, отдлечена на не повече от 80 км. от дома им, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net директорът на тукашното Бюро по труда Антония Тюйлиева. Идеята на програмата е и насърчаване на географската мобилност на трудовата сила на територията на страната.

По проект са предвидени и средства за т.нар. въвеждащо обучение на новоназначения персонал, които са 150 лв. за всеки работник. Общата стойност на парите, заделени по проекта за цялата страна са 37 000 000 лв. Той се осъществява по линия на ОП"Развитие на човешките ресурси". Документи вече се приемат и в Бюрото по труда в Димитровград. Сред тях са заявление, няколко удостоверения за състоянието на фирмата, платените данъци и др.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Наемане на работна ръка от райони, отдалечени до 80 км. е една от целите на проекта
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини