6 общини с нови кметове. Черният Великден в съда. Преглед на регионалния печат

6 общини в региона с нови кметове, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Темата е на цялата 5 страница, с друго заглавие – „Висока избирателна активност омете стари кметове”. Кметувалият три мандата Стефан Танев сдаде Ивайловград на Диана Овчарова от ГЕРБ при активност на гласоподавателите 73.20 на сто. Любимец, традиционно червената крепост, също падна – новият кмет е Анастас Анастасов, който спечели вота при активност 68 процента. Нов кмет има Димитровград – Иво Димов от ГЕРБ, Тополовград – Божин Божинов /местна коалиция/, в Симеоновград Пейчо Стайков /ГЕРБ/. Шестата община с нов кмет е Минерални бани, но позициите на ДПС се запазват – новият управник е Мюмюн Искендер. БСП успя да запази само Харманли, където във властта остана Михаил Лисков.

Тръгна нов конкурс за шеф-отделения в МБАЛ, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Пада изискването за здравен мениджмънт, има засилен интерес от външни специалисти, добавя изданието.

Окончателно: Георги Иванов победи Панайотов с 8 931 гласа, друго заглавие от първа, данните са от общинската избирателна комисия.

Избират новия председател на ОбС в петък, чело на 2-ра. Тогава се свиква за първото си заседание общинският съвет в Хасково. Един от вариантите за председател е Себахтин Исмаил от ДПС. Другият – Иван Иванов от листата на кмета, пише изданието.

Наркотартор бил болен, не ще в ареста, водещо на 3-та. Става дума за арестуваният през юли Юсуф Хашим, който вчера поиска изменение на мярката за неотклонение. Съдът ще се произнесе в четвъртък, след преглед от лекар-кардиолог

Бадминтонистките отново шампиони, акцент от спортната страница. Нашите спечелиха републиканското отборно първенство за момчета и момичета до 17 години.

Веско Георгиев прави дарителска сметка за паметника на Родопци, акцент от 8-ма. Известният хасковски адвокат открива сметка, в която да се внасят дарения за възстановяването на паметника на Десети Родопски полк.

Черният Великден в съда, заглавие над главата в „Новинар юг”. До края на седмицата прокуратурата внася обвинителния акт срещу Данаил Георгиев и Живко Желев за жестоката катастрофа в Симеоновград, при която загинаха шест деца.

Времето без заплати до края на 2011-а, водещо на първа страница в броя. Хасковските метеоролози може да останат без пари до края на годината, последните налични суми били изплатени за октомври. Ако от института предложат на ръководсвото на БАН реорганизация на финансите, може да се намерят средства, иначе без пари, обобщава шефът на времето в областта Спас Александров.

Хасково заложи на Калфин, друг акцент от първа. Изненадващо и за разлика от цялата страна на президентския вот в региона бие двойката Калфин-Данаилов. Те получават 50.55 процента от гласовете.

От днес шофираме на фарове, предупреждава дописка от 3-та. Ще караме задължително с включени светлини до 1 март догодина. КАТ пък ще ни дебне целенасочено поне до 20 ноември.

Иво Димов: Победата е изстрадана, но сладка, на 6 страница.

Георги Иванов: Ще оправим кварталите, чакам местни спънки от ГЕРБ, на 7-а. Вестникът публикува кратки интервюта със стария нов кмет Георги Иванов и с кандидата на ГЕРБ Иван Панайотов.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини