Оспорват резултатите от изборите в село Крепост

Кандидатът за кмет на димитровградското село Крепост Петър Митев от ГЕРБ е подал жалба, с която оспорва резултатите от първия тур на изборите в димитровградското село Крепост. Това коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на Общинската избирателна комисия Димитър Гавазов. Той припомни, че там още след 23 октомври за управник бе избран Димитър Белчев от Земеделски народен съюз.

Кандидатът на ГЕРБ оспорва това, че не е проведен балотаж на изборите в селото. Победителят не е получил с 1 глас повече от половината действителни гласове, a 50,06%. Действителните бюлетини са 891, а 50% от тях са 445,50. Димитър Белчев е получил точно 446 гласа.

Общо пет мераклии се явиха на изборите за управник в село Крепост. След Димитър Белчев във вота втори се се нареди кандидатът на ГЕРБ Петър Митев с 258 гласа или 28,96%. Казусът ще разреши на свое заседание Административния съд в Хасково.

Другите трима претенденти са Недялко Панев, Пенчо Пенев и Христо Христов, които има съответно 93, 75 и 19 гласа в надпреварата за кмет на населеното място в димитровградско на първи тур.

Днес изтича крайният срок за подаване на жалби за резултатите от първия тур в общината, каза Гавазов. До следващия понеделник ще тече срока за оплаквания от изборните резултати във втори тур.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини