Езиковата готова със супермодерните кабинети по природни науки

Преподавателката Стефка Иванова показва модерното оборудване на кабинета по физика

Центърът за природни науки в димитровградската Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" вече е готов, похвали се преподавателят по физика в училището Стефка Иванова, която е и координатор на проекта. Три модерно оборудвани кабинети по химия, биология  и физика, както и съвременна лаборатория за опити започнаха да се изграждат в школото в началото на годината. 

Невзрачните преди ремонта стаи сега са се превърнали в привлекателно място за учениците, убедена е учителката. Освен нови чинове, дъски, катедра, вече е поставено и оборудването по различните предмети -макети, схеми, атласи. Стефка Иванова разказа, че доста трудно се намира оборудване, защото малко фирми в България го произвеждат. Идеята обаче е скучните науки като физика и химия са станат магнит за децата. 

Кабинетът по биологогия е в зелено

Проектът е финансиран от фондация "Америка за България" която осигурява 137 000 лв. Цялата разработка струва 178 500 лв., останала сума от 41 500 лв. е местно финансиране между общината, завод "Неохим" и помощ от училищното настоятелство, припомниха от училището. Тържественото откриване на Центъра ще бъде на 28 юни сутринта, тогава се очаква в Езиковата да пристигнат и шефове на фондация "Америка за България", които да се запознаят с направения ремонт.

Между кабинетите по физика и биология има обща лаборатория

Въпреки, че се намира в Езикова гимназия, центърът за природни науки ще може да се ползва от ученици от всички общински училища чрез предварително изготвен график, припомни Стефка Иванова.

Така изглеждаха кабинетите преди ремонта зимата

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини