Общината: Готови сме за зимата, 210 бона ще глътне снегопочистването

Зам.кметът Христо Колев увери, че общината е готова да посрещне зимата

Общината е готова да посрешне първия сняг, обяви пред журналисти днес ресорният зам.кмет на Димитровград Христо Колев. Той уточни, че договорите за снегопочистване на всички 28 населени места в димитровградско вече са подписани, в момента кметската администрация проверява готовността на фирмите да извършват тази дейност. Колев допълни, че вече е сформирана и комисията, която ще реагира при критични ситуации общината през зимните месеци, тя включва специалисти от, Електроразпределение, ВиК, КАТ, пожарната безопасност и спасяване, полицията, общината и др.

Общо 210 000 лв. са заделени за снегопочистване през тази година. В рамките на града и тази година снега ще извозват от "Неотитан". За селата и пътищата между тях конкурсите са спечелени от същите фирми като миналата година, като общината пак е разделена на пет района.

Голямо и Малко Асеново, Радиево, Бряст, Здравец,Странско, Меричлери, Великан и Длъгнево ще чисти от сняг фирма "Агрофермер 2002". Кооперацията в село Воден ще се грижи за разчистването на преспите във Воден и Черногорово.

Фирма "Боги" ще снегопочиства" в района на Брод, Злато поле, Долно Белево и Райново, а"Колеви" ще се грижат за разчистването през зимните месеци на снега в Крепост, Крум, Добрич и Каснаково.

Фирма "Братя Желеви" ще отговарят за снегопочистването във Върбица, Горски извор, Светлина, Ябълково, Сталево и Скобелево.

210 000 лв. е заделила общината за снегопочистване тази година, архив Dimitrovgrad.bgvesti.net

Зам.кметът Колев за пореден път прикани гражданите когато падне първия сняг те да преместят паркираните си коли от главните улици - булевардите "Благоев", "Раковски", Трети март", "Ст.Стамболов","Съединение" и улиците "Ив.Вазов",Панорамен път", Първи май" за да преминават по лесно снегопочистващите машини. В противен случай както иманалата зима са предвидени санкции за нарушителите на кметската заповед.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини