Обществената поръчка за асфалтиране на улиците в Черноконево зацикли

Улиците в Черноконево останаха с недовършена настилка след ремонтите миналата година

Със свое решение преди два дни Агенцията за обществени поръчки е прекратила процедурата за възлагане на обществената поръчка  „Възстановяване на уличните настилки в кв. "Черноконево" в участъците с новоизградена битово-фекална и дъждовна канализации”, информира сайта на община Димитровград. Мотив за това е наличието на само един участник, който е подал ценова оферта в размер на 497 238 евро, без ДДС. Според Агенцията, тази сума надвишава финансовия ресурс, който е в размер на 300 000 евро, без ДДС.

В края на август Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви конкурс за фирма-изпълнител на строителните дейности по асфалтирането на улиците в кв.Черноконево. Срокът за приемане на офертите изтече на 20 септември. Поръчката касаеше онези улици в квартала, където бе положена нова канализация. Част от тях останаха без настилка заради липса на достатъчно средства след края на ремонта.

Припомняме, че на 6 юли община Димитровград подписа споразумение с МРРБ за сумата от 300 000 евро, с която да се подсигури нова настилка на разкопания димитровградски квартал. Тогава от Регионалното ведомство обявиха, че средствата са съгласувани с Европейската инвестиционна банка. Ангажимент на тукашната администрация в споразумението е да се погрижи за поставянето на бордюри.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини