30 от 130 железничари на улицата - преглед на печата в Димитровград

30 от 130 железничари от димитровградско останават на улицата, вливат се в националния протест - това пише в новия си брой "Димитровградски пазар", който излиза днес. Съкращенията са резултат от плануваните на национално ниво съкращения, това е информирал пред репортер на вестника Тилчо Тилев от синдикалната браншова секция на КНСБ.

От първата си страница изданието информира за предстоящата сесия на ОбС тази седмица. Наредба унифицира критериите за назначения в общинските фирми - пише "Димитровгладски пазар". От материала става ясно, че председателят на ОбС Стефан Димитров предлага директорите на общинските предприятия да предлагат концепция за управление. Докладната предстои да се разгледа на сесия на 24 ноември.

С 24 декара новоположен асфалт разрешиха пуска на канализацията в Черноконево - тема също от страниците на седмичника, издаван в Димитровград. От дописката става ясно, че държавна приемателна комисия е била на обекта, за да види как са извършени ремонтните дейности.

Над 70 безработни извиха опашка за 20-те бона, отпускани за стартиращ бизнес - става дума за лавинообразния интерес, според вестника към възможностите бъзработни да получават безвъзмездно 20 000 лв. за стартиране на собствен бизнес.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини