Ден на отворените врати в димитровградската болница за ЧРД

Техниката и условията на работа в болницата в Димитровград ще разгледат утре желаещите, каза д-р Здравко Наков

Ден на отворените врати организира утре МБАЛ "Света Екатерина" в Димитровград. В предиобедните часове здравното заведение ще е отворено за посещение за всеки, които желае да разгледа апаратурата, легловата база и условията на работа, каза пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на болницата д-р Здравко Наков.

В деня, когато се чества паметта на Света Екатерина, димитровградската болница празнува 60-годишен юбилей. В сутрешните часове в храм "Св.Екатерина" срещу МБАЛ ще има тържествена литургия, отслужена от отец Георги Тодев. Веднага след това на миряните ще бъдат раздадени два казана с фасул, което е традиция за екипа на болницата от години.

От 13:30 часа в сградата на МБАЛ ще има водосвет за здраве и благоденствие. Вечерта празникът ще продължи с коктейл, на който ще бъде представена летописната книга за историята на димитровградското здравно заведение.

Автори на изданието са докторите Никола Николов и Васил Василев. Те описват в детайли раждането на здравеопазването в младия Димитровград, обединението на три заведения в Работническа болница и създаването на отделенията през годините. Внимание е отделено и на специалистите, работили някога и работещи в момента в МБАЛ -Димитровград.

Корицата на летописната книга за историята на здравеопазването в Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини