Алековци гледат живота на траките отблизо

3 б и 4 в клас от училище "Алеко Константинов" разгледаха отблизо находките в археологическата изложба за живота на траките

Изнесен урок по предмета "Човек и общество" имаха днес възпитаниците на димитровградското училище "Алеко Константинов" в Историческия музей. Децата от 3 "б" клас с ръководител Мария Тенчева и учениците от 4 "в" клас, водени от Таня Гъркова разгледаха в детайли изложбата, посветена на праизторическа Тракия VІ -то- ІІІ-то хилядолетие пр.Хр.

За изложените предмети от бита и живота на траките пред децата говори уредникът в отдел "Археология" Нели Кръстева. Тя показа на Алековци уреда, с който се е стривало житото в древността, както и популярния скелет от Неолита, намерен при разкопки край село Крум.

Керамични съдове и други предмети от ежедневието на траките могат да се видят още в изложбата, дело на пет музея. Организатор е Старозагорският музей, част от предметите са разкопки в района на Ямбол, Пазарджик, Нова Загора и Димитровград. Експозицията ще остане на показ в тукашния музей до месец февруари.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини