Новата автогара готова след година, правят туристически център в нея

Да бъде изграден Туристически информационен център в сградата на все още недовършената нова автогара, тази идея лансира днес кметът Стефан Димитров. Това се случи на официалната церемония по предаването на ключовете на автогарата от общината на концесионера "Порт транс -Чавдаров"ООД. Фирмата спечели 35-годишна концесия, като първоначалната инвестиция ще бъде в размер на 250 000 лв., обясни  Диан Георгиев.

Предвижда се да бъде довършена фасадата на сградата, изградени ще бъдат магазини и весникарски бутки, стоянки за автобусите, както и довеждащ път. Автогарата трябва да бъде готова след 11 месеца, 18 000 лв. без ДДС е годишната концесионна вноска, която ще плаща фирмата. Според Георгиев, най-важното е че Димитровград ще има модерна автогара.

Успех на начинанието пожела градоначалникът Стефан Димитров и бе категоричен, че договорката между общината и фирмата е по-скоро патриотична, отколко да търси се печалба. Кметът сподели, че се предвижда от автогарата да тръгват, освен междуградските и междуселски автобуси, но и тези за Хасково. Паркоместа за 45 рейса, които всяка седмица идват до Неделен пазар ще бъдат осигурени след довършване на обекта.

Кметът Стефан Димитров предава документацията и ключовете на управителите на "Порт транс - Чавдаров" ООД
Кметът и зам.кметът Хр.Колев разгледаха недовършения обект, заедно с представителите на концесионера

Довършването на обекта ще стане по проекта от 2007-ма година, когато заради липса на пари строителя се отказва. Заради денонощна охрана недовършената автогара е опазена от крадци, припомни димитровградският кмет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини