Стачката на димитровградската гара -тука има, тука нема

И днес не е ясно кой точно стачкува на димитровградската гара и кой -не

Стачката на локомотивните машинисти на гара Димитровград продължава шести ден, потвърдиха днес от КНСБ. Лидерът на областната структура в Хасково Василка Иванова каза, че работа на тукашната гара са спрели работа локомотивните машинисти, те сториха това още в първия ден на стачката- 24 ноември.

Както писахме още тогава, останалите служители на железниците в Димитровград не се включиха в протеста. И днес не успяхме да открием за коментар синдикалните лидери на КНСБ в Димитровград Ангел Димитров и на жп структурата Тилчо Тилев, за да разяснят каква е ситуацията на местно ниво.

От информацията на жп гара -Димитровград поясниха само, че стачка има, но има и влакове, движещи се в посока Пловдив. Един заминал тази сутрин, друг се очаква да тръгне в 17:00 часа.

Припомняме, че железничарите от цялата страна стачкуват заради плановете на правителството да съкрати 2000 души в БДЖ и спре от движение 150 влака. Според плановете, от гара Димитровград ще отпаднат 11 влака.

Стачка има, но има и пътуващи влакове от Димитровград...

Междувременно днес от БДЖ разпространиха съобщение, от което става ясно, че заради оптимизиране на работата от движение спират 30 влака на територията на страната. Причина е и стачката на жепейците в цялата страна, която според компанията -монополист е довела до сериозна загуба на клиенти. За димитровградски регион от движение слиза влак № 40 251, които пътува по маршрут Димитровград-Михайлово, допълниха от БДЖ.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини