Предлагат намаление на месечните такси на Неделен пазар

С 2лв. да падне таксата на наемателите на терени на неделен пазар предлага Стефан Димитров

Да бъдат намалени таксите за ползване на общински терени на Неделен пазар предлага в докладна записка до Общинския съвет председателят на ОбС Стефан Димитров. Предложението ще бъде дискутирано на 15 декември, за когато е насрочено второто работно заседание на димитровградските парламентаристи в този мандат.

Месечните такси за търговците по две улици - "Димитровградска" и "Ивайло" да паднат с 2 лв. на кв.м,настоява Димитров. Според него, така няма да се допусне отлив на предприемачи от димитровградското тържище и ще се насърчи ползването на общински терени. Председателят на ОбС-Димитровград мотивира предложението си и с това, че заради кризата в БДЖ е преустановено движението на близо 7 влака от и за града.

Освен облекченията за месечно ползване на общински терени, Стефан Димитров предлага и да се въведат нови преференции за търговците, платили таксите за ползване до края на годината. Наемателите, които издължат до 31 януари 2012-та таксите си за цялата календарна година ще получат 20% отстъпка. Тези, който платят сумите към общината до 31 март 2012 г. ще ползват отстъпка от 10%.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини