Наша ученичка впечатли еврокомисар Кристалина Георгиева

Моника Кирова / в дясно/ заедно с другата ученичка от гимназията, участвала във форума Елена Добчева

Дванайсетокласничката от ПМГ"Ив.Вазов" Моника Кирова  впечатли еврокомисаря Кристалина Георгиева по време на заключителна конференция на Европейския тур на доброволчеството. За това разказа днес директорът на гимназията Илияна Славова. 

Моника попитала Кристалина Георгиева кой е най-големият успех на доброволчеството в изминалата година, която бе посветена на този вид дейност. От отговора на Георгиева станало ясно, че решаваща роля в тази дейност имат младите хора, защото с доброволчество у нас е ангажирано едва 6% от населението.

Между 24 и 26 ноември ученичките Моника Кирова и Елена Добчева от ПМГ, заедно с директора Илияна Славова и Румяна Лозева, помощник-директор в училището са взели участие във форума, за да споделят своя опит в доброволчеството.

Директорът на ПМГ Илияна Славова е доволна от представянето на учениците в конференцията и приключилия вече проект за доброволчеството

Екип от димитровградското ПМГ"Ив.Вазов" реализира в продължение на половин година проект, насочен към помощ и подкрепа на различни социални групи - деца, пенсионери, хора с увреждания. Това бе и повода димитровградчани да станат част от екипа на евродепутат Илияна Иванова, с която си сътрудничиха по време на разработката. На проведената в София дискусия тукашната гимназия е била единственото представено училище, наред с организации и медии като БЧК, БНТ, БТВ и др.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини