Културното министерство спонсорира издаването на сборник в Димитровград

Директорът на музея в Димитровград Елена Георгиева показва договора, с който са отпуснати парите за издаването на сборника

С 4 000 лв., отпуснати от Министерството на културата Димитровградският музей ще издаде сборник, съдържащ в себе си докладите от научната конференция "Светът на българина през 20 век". Димитровград бе домакин на високия научен форум в началото на юни тази година, а в него участие взе и държавния глава Георги Първанов.

Директорът на Историческия музей Елена Георгиева показа пред журналисти днес договорът, с който се отреждат парите за направата на изданието. По екземпляр от него ще получат всички бележити участници в конференцията, както и всички Исторически музеи в България.

Георгиева припомни, че ведомството на Вежди Рашидов даде много висока оценка на конференцията през юни. Форумът достигна до извода, че 56% от младите българи не знаят нищо за периода от 9 септември 1944 година до смяната на властта през 1989 година.

"Младите нямат мнение, което значи, че нямат информация", обобщи през юни президентът в Димитровград, като подчерта, че вина за това имат историците.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини