Ударно асфалтираха сервизна улица зад бул.Д.Благоев

За един ден бе асфалтирана сервизната улица зад блок №3 на бул."Д.Благоев"

В рамките на един ден днес бе асфалтирана 150- метровата сервизна улица, намираща се зад блок №3 на бул."Д.Благоев". От ранни зори работници на димитровградското БКС ударно се трудиха. Докато по едната половина полагаха асфалт, по другата течеше обработка на новата настилка със специализирана машина.

За сагата със сервизната улица на бул."Д.Благоев" Dimitrovgrad.bgvesti.net писа няколко пъти вече. Най-напред, още през лятото на 2010 година от огромните локви и дупки по нея се оплакаха живеещите в блока. При всеки дъжд, там се образуваше огромно езеро.

Хората неведнъж са сигнализирали в общината за проблема, но после се оказало, че отсечката още от строежа си е без шахти и не е включена в канализацията на града. Това лято сервизната улица бе разкопана, бяха поставени шахти, които бяха свързани с отпадните води.

След близо тримесечно чакане, полагане на чакъл и бордюри, живеещите в блока и намиращата се наблизо офис-сграда доживяха нова настилка. Тя ще облекчи движението по иначе натоварената в пазарни дни улица. Там редовно паркират бусове и леки автомобили на търговци и гости на тържището.

В сутрешните часове полагането на асфалта започна...
По обяд кипеше усилена работа...
В следобедните часове улицата вече бе с нова настилка

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини