Крумчани недоволни от промените в разписанието на БДЖ

В Крум имат европейска гара, но разписанието на малкото останали влакове не е изгодно за работещите в други населени места жители

Промените в разписанието на влаковете, въведени от БДЖ вече рефлектират върху придвижването на хората, живеещи в димитровградското село Крум. За това алармира в писмо до директора на "Пътнически превози" в Пловдив, областния управител Ирена Узунова и председателя на ОбС Стефан Димитров кметът на селото Златка Тенева.

Тя прилага и подписка от 218 жители на Крум, които настояват да се променят часовете на два от влаковете, защото не са удобни за работното време на повечето от пътуващите до работните си места или училище крумчани.

Става дума за влаковете в 7:46 и 17:00 часа. Първият, който отпътува от гарата в селото да се измести в интервала от 7:00 до 7:15 искат хората. А вторият влак, който тръгва от Димитровград да се премести с половин час по-късно във времето до 18:00 часа. Това е мнението на повече от половината жители на Крум, мотивира се още управникът на селото Златка Тенева в писмото.

Подписката на жителите на Крум, тя е подкрепена от 218 души

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини