Ремонтират спешно Голямата пейка, местят я до петък на ново място

Първият слой лак върху голямата пейка бе нанесен днес

Спешен ремонт на атракцията на Димитровград Голямата пейка започна фирмата, която я създаде. Заради огромния интерес и многобройните посещения през последните седмици повърхността й е надраскана, на места доста сериозно, обясни пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на фирма "Кредо" Митко Тодоров. Затова от днес започва нанасянето на няколко слоя лак, който да я заздравят. Тодоров призова младежите да не се събират край цеха на фирмата, където е пейката поне до петък, за да приключи възстановяването й.

Другата новост, свързана с гигантското съоражение е, че то ще бъде преместено до този петък на ново място. Вероятно временно огромната скамейка ще се постави в края на парка зад общината, преди входа за парк Марица. "Идеята е, да бъде видяна от повече жители и гости за празника на града следващата седмица", обясни още Тодоров.

 

Следи от драскотини още личат по пейката - гигант

Читателите на Dimitrovgrad.bgvesti.net смятат, че най-удачното място за поставяне на Голямата пейка е парка пред бившето кино "Медея". За това са гласували 37 души. Други 25 мислят, че по подходящо място е парк Марица. От общо гласували 95 души, 27 смятат, че съоражението-атракция може да се сложи пред Общината.

 

В края на алеята зад общината и преди парк Марица ще бъде монтирана Голямата пейка

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини