2012-та - Годината на Дракона

Драконите са свободните духове на китайския зодиак

Годината на Дракона – това е година на успехи и победи! Драконът символизира сила и мъдрост – качества, които не остават незабелязани. Той е безсмъртен, пазач на съкровищата и тайните, на дома и чувствата.

Драконът защитава смелите и решителните, дарява с благородство и уважава победителите. Вярвайте в късмета си, действайте решително, вземете инициативата в свои ръце, преследвайте упорито мечтите си, не отстъпвайте пред проблемите. Тогава няма начин да не получите онова, към което се стремите. И нека то не е само богатство, а и силни положителни емоции. Превръщайте всяка победа, дори най-малката, в празник.

Според Китайския хороскоп има различни Дракони – метален, воден, дървен, огнен, земен. Настъпващата година е свързана със стихията Вода и елементът Ян. Водата покровителства Севера, основен сезон е зимата, подвластна е на Меркурий,  характерен цвят е черният. Годината на Черния Воден Дракон започва на 23.01.2012 г.

Плъхът няма да скучае през 2012-та. За да се справи с трудностите той трябва да се зареди с оптимизъм и да реагира гъвкаво на непрекъснато променящите се процеси.

Драконът е много взискателен към Маймуната. Тя трябва да реагира много разумно, да се въздържа от непредсказуеми или рискови действия.

Драконът провокира Петела към промени. Той ще промени не само начина си на живот, но и действителността около себе си.

Годината на Черния Воден Дракон няма да е от най-добрите за Кучето. Обстоятелствата ще се променят непредвидимо и Кучето ще трябва да реагира много бързо и гъвкаво, за да адаптира динамичния си стереотип.

Глиганът трябва да укроти Дракона и да го накара да му служи. Това ще му даде възможност да напредне много във всички области, а в случай, че няма такива амбиции годината ще мине тихо и спокойно и Глиганът ще бъде просто пасиван наблюдател.

Годината на Черния Воден Дракон ще е много важна за Бика. Именно сега той ще получи максимални възможности за реализация на потенциала си и ще постигне много. Повечето представители на този знак даже ще успеят незабелязано да коригират допуснатите преди време грешки.

Тигърът не е по-малко силен и колоритен от Дракона. Във връзка с това 2012-та за него ще е много интересна, продуктивна, характерна, но и доста трудна. Тигърът и Дракона са преди всичко съперници и за да го спечели на своя страна Тигърът трябва да прояви достатъчно активност, оригиналност и здрав разум.

Годината на Черния Дракон ще е много успешна за Заека. Той ще напредва бавно, но устойчиво. Драконът ще му помага да реализира идеите си и да се измъква лесно от сложни ситуации.

Какво ще се случи на Дракона в собствената му година? Той има специална мисия. От него зависи много, но не само в положителен, а и в отрицателен аспект. Драконът може както да постигне неописуемо щастие, така и да си навлече огромни неприятности.

Змията и Драконът са почти роднини и ако тя през тази година реагира по-решително, не се стреми да остане в сянка, пред нея ще се открият добри перспективи най-вече на финансовия и любовния фронт.

Конят е щастливец – през годината на Дракона той ще има възможност да се покаже от най-добрата си страна, да се гордее с постиженията си, да се почувства на ниво.

В годината на Дракона Овцата ще се промени. Тя ще открие у себе си неподозирани качества и успешно ще премине през изпитания, които не си е представяла.

Източник: Start.bg

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини