Ремонтират две градини в Димитровград и бившата Марбас болница

В градина "Йорданка Чанкова" ще се изгражда рампа за инвалиди, ще се ремонтират тоалетните и ще се слагат радиатори

В две детски градини започват ремонтни дейности по проекта за Социално включване „Да за децата на Димитровград”, казаха днес от Общината. В ЦДГ № 1, филиал ЦДГ „Йорданка Чанкова" ще се реконструират санитарните помещения, подмяна на всички радиатори, монтиране на модерна газова горелка и направа на рампа за деца с увреждания.

Другото детско заведение е ОДЗ № 3 в кв. Мариино, където ще се изгажда котелно помещение на газ и обособено място за бутилково стопанство, ще бъде монтирана и соларна система. Там също ще има ремонт на санитарните помещения в цялата градина и ще се направи рампа за достъп на деца с увреждания.

Освен в двете ОДЗ-та, усилена работа започва и в третия етаж в бившата "Марбас" болница. Там ще бъде настанен Център за ранна интервенция на уврежданията. Ремонтите включват ВиК инсталацията, основно преустройство на помещенията, измазване и боядисване на стените, подмяна на дограмата.

Ремонти започват и на третия етаж на бившата Марбас болница, където ще има Център за ранна интеграция

В рамките на 176 дни ще продължат реконструкциите, от местната администрация каза, че ремонтите ще струват 392 185 лв. Проектът се финансира от Министерството на труда и социалната политика, със заемни средства от Международната банка за възстановяване и развитие.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини