Усилени ремонти текат в две димитровградски градини

Санитарните помещения в градина "Йорданка Чанкова" са изцяло обновени

Усилени ремонтни дейности вървят в детска градина "Йорданка Чанкова" в Димитровград, където през ноември стартира общината реализацията на проекта за Социално включване „Да за децата на Димитровград”. Обновяване на тоалетните и баните, подмяна на плочки и санитарни възли, смяна на радиатори са част от заложените в разработката дейности. По проект предстои и монтиране на модерна газова горелка, както и направа на рампа за инвалидни колички.

Както вече писахме в средата на ноември, още едно детско заведение, ОДЗ № 3 в кв. Мариино също е в ремонт. Там се изгажда котелно помещение на газ и допълнително обособено място за бутилково стопанство, работи се и по монтажа на соларна система. И в кварталната градина ще бъдат подменени санитарните възли, ще има и рампа за инвалидни колички.

В рамките на 176 дни ще продължат реконструкциите в двете градини, което означава, че ще приключат в късната пролет. 392 185 лв. е стойността на проекта, който се финансира от Министерството на труда и социалната политика и е със заемни средства от Международната банка за възстановяване и развитие. Освен двете градини, по същия проект тече ремонт и на третия етаж на бившата Марбас болница, където се изгражда кризисен център за жертви на насилие. 

В рамките на друг проект бе санирана градина "Йорданка Чанкова", подменена бе и дограмата на цялата сграда

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини