Криза: брикетите в димитровградско още липсват

Въглища в димитровградските складове няма, дървата се харчат за 60 лв. за тон

Въглищата продължават да липсват по складовете в Димитровград месец след нашата проверка за това как върви запасяването с твърдо гориво преди зимния сезон. От тукашния клон на "Топливо" казаха, че заради неработещата четвърти месец Брикетна фабрика в Гълъбово няма доставки от това твърдо гориво. За кратко фабриката започнала производство, но то било некачествено и отново спряла работа, обясниха хора от бранша.

Очаква се в средата на август брикетна фабрика да заработи, едва тогава хората могат да потърсят в складовете на топливо въглища. Те липсват и в частните борси за твърдо гориво, където също увериха, че има търсене в разгара на летния сезон. Между 230 и 250 лв. за тон се очаква да е цената на брикетите, когато бъдат доставени на търговците. В сладовете в Димитровград разполагат само с дърва, които се харчат 60 лв. за тон.

Въглищата и дървата продължават да са предпочитани от хората с малки доходи за отопление през зимата, запасяването върви с пълна сила всяко лято, казаха дистрибуторите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини