Димитровградчани се готвят упорито за големия финал на "Надиграй ме"

Клуб "Тракия -1" в студиото на БНТ, снимка-личен архив

Усилено се готвят и тренират за големия финал на шоуто "Надиграй ме" по БНТ танцьорите от димитровградската група за народни хора "Тракия -1". Събитието ще е точно след 10 дни и ще бъде излъчено по националната телевизия, разказа за Dimitrovgrad.bgvesti.net ръководителят на клуба Ирина Костадинова. Тя допълни, че кмета Иво Димов е решил да пътува с димитровградчани в София и да ги подкрепи в студиото на предаването.

Припомняме, че в началото на декември клуб за хора "Тракия -1" победи в танцовото шоу по БНТ "Любителите на фолклора" от Хасково. В оспорвания двубой на сцената на "Надиграй ме" димитровградчани набраха 56,28% срещу 43,72% за хасковлии. Така нашата група получи правото да се явят на финала на предаването на 15 януари, заедно с още седем танцови състава от страната.

В рамките на четири кръга финалистите ще трябва да играят ръченица, да разучават хоро и да покажат танцови умения на произволно пусната от журито и организаторите музика, каза още Костадинова. Тя се надява на пореден успех за клуб "Тракия -1" и на силната подкрепа от димитровградчани, защото вота в предаването на 15 януари ще бъде положителен.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини