Гришо с драматична победа над Жерами Шарди

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира с успех кампанията си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

В невероятно оспорвана и драматична петсетова среща българинът успя да отстрани с 3:2 сета французина Жерами Шарди, в отделните части 4/6, 6/3, 3/6, 6/4, 6/4.

Мачът не започна добре за българина, който видимо бе напрегнат и далеч от формата, която демонстрира в Пърт, което позволи на Шарди да вземе инициативата и най-вече с бомбените си сервиси да създава доста главоболия на нашия състезател.

Нещо повече, в деветия гейм французинът успя да реализира една от шестте си възможности за пробив, а след това безпроблемно затвори първата част в своя полза.

Във втория сет Григор опита да притисне своя съперник, ретурите му станаха малко по-дълбоки, стигна до решителен пробив, след което за него не бе особено трудно да възстанови статуквото на корта.

Вместо да се възползва от моментния възход в играта си, Григор отново позволи нервите да вземат връх, пропусна три поредни възможности за брейк, а веднага след това на свой ред загуби подаването си и така позволи на Шарди да дръпне с 2:1 сета.

Ключов за крайния изход на двубоя се оказа седмият гейм на четвъртия сет, в който Григор буквално бе притиснат до стената и трябваше да отразява три поредни брекпойнта, но точно в този момент българинът демонстрира железни нерви и невероятна воля за победа, измъкна се от крайно критичната ситуация, а веднага след това стигна и до пробив, благодарение на който резултатът бе изравнен.

В решителния пети сет няколко спорни отсъждания на лайнсмените за малко щяха да изкарат Димитров от равновесие, като дори се стигна до кратък разговор с главния съдия, но за пореден път хасковлията успя да запази хладнокръвие, да се съсредоточи върху случващото се на корта и да стигне до така желания пробив в десетия гейм, с който на практика сложи точка на този петсетов трилър.

Така във втория кръг Григор Димитров ще се изправи срещу испанеца Николас Алмагро, който по-рано днес пречупи поляка Лукаш Кубот.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини