-1 °C

Горят ли ценна литература в закритото училище в Черногорово?

В една от стаите в затвореното училище се помещават работниците по програмата за временна заетост в Черногорово

Сигнал, че се гори ценна литература в затвореното училище в димитровградското село Черногорово се нае да провери Dimitrovgrad.bgvesti.net. Подаде го наша читателка, името й се пази в редакцията. По нейните думи, работници по програмата за временна заетост към селското кметство ползват една от стаите и се отопляват с печка на твърдо гориво. Именно там те вероятно хвърляли книгите, предполага димитровградчанката.

Че няма такова нещо бе категоричен кметът на Черногорово Живко Янков, когото изненадахме на работното място. Той ни разведе из затвореното школо и показа, че е осигурил дървен материал за отопление на работниците по програмата за временна заетост.

Селският управник поясни, че след като седнал на кметския стол през ноември 2011-та, се захванал с основно почистване на напуснатата сграда. Книгите, останали от бибриотеката и всички по-ценни неща са затворени в една от стаите с метална врата. Другите вещи неща били събрани на отделни купуве, а стаите подредени.

"Училището най-редовно е обект на набези от крадци", не скри Живко Янков. Той обаче решил да го предостави за подслон на 22-мата работници по програмата на общината да се приютяват в зимните месеци. Те също бяха категорични, че не горят ценна литература, а те отопляват с дърва и отпъдаците, складирани там.

Кметът Живко Янков показва, че е осигурил материал за отопление на работниците
Книгите и по-ценните останали неща селския управник заключил зад тази врата, до нея работниците нямат достъп

Кметът припомни, че по проект на Общината в сградата на училището в Черногорово ще се изгражда Кризисен център. Иначе школото е закрито преди поне 15 години, разказаха работниците. Една от жените- Диана Митева сподели, че е била чистачка тук няколко години. "Защо никой не се погрижи да въведе ред в изоставената сграда години наред", попита Митева. Тя бе учудена защо чак сега някои се сеща за закритото училище.

Дияна Митева е работила като чистачка в училището в Черногорово и се учудва, че чак сега някой се сеща за инвентара в него
Кметът Митев показва приемно-предавателния протокол с в който са описани вещите в закритото училище
От чиновете в школото е останало само това

Не книги, а с дърва и отпадъци се топлим, казват работниците
Училището в Черногорово ще става Кризисен център по проект

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните ви ангажименти да ви занимават и през почивните дни. Това едва ли ви изненадва и още по-малко разочарова. Работата ви носи удовлетворение, пък и не е толкова натоварена, колкото интересна. Посветете й се и днес, заслужава си. Благоприятен период за нови начинания и планиране на дългосрочни проекти.
28 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Сега енергията ви е в изобилие, затова отрано се замислете как най-добре да използвате тази благодат. Придобивате нови познания и умения. Любовта ви се усмихва, затова е твърде вероятно да пренебрегнете част от професионалните си задължения, за да прекарате времето си с любимия човек.
28 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще станете съпричастни на чуждите проблеми и ще им посветите голяма част от времето си днес. Не пренебрегвайте задачите си, особено онези, които са със срок днес. Неотложни решения ще ви подтикнат към адекватни и бързи реакции. За много от вас денят се свързва и със спонсорство и реализирани финансови сделки.
28 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса,одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
28 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умората ще ви подтикне да потърсите тихо място за отмора. Уважавайте желанието и на другите да се чувстват спокойни, отнесете се с разбиране към проблемите им. Новини, свързани с финансите ви ще подобрят настроението ви, но и ще ви направят по-активни в уреждане на срещи и други делови задачи.
28 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Грижейки се за интересите си, ще проявите разбиране към работата и проблемите на околните, с което ще ги приобщите към работата си. Без да се оставяте на случайността, ще действате съобразно новите условия, както на работното място, така и в обществено-политически план. Предложение за работа или обучение в чужбина за други.
28 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Здравето ви ще ви застави да потърсите нетрадиционни методи на лечение. Любим човек също би ви помогнал да се разтоварите от напрежението и да се заредите с позитивни мисли. Дайте си сметка, че умората засилва притесненията ви, като ви прави нервни и раздразнителни. По-леко ще ви стане и от новината, която ще ви поднесат вечерта.
28 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С лекота ще осъществявате идеите си днес. Ще очаровате с присъствието си и ще срещате разбиране и съпричастност. Няма да се затрудните и в общуването с деловите си партньори. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. За здравето трябва да се погрижите, съществува опасност от настинки и хронични страдания.
28 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се противопоставяйте сляпо на нововъведенията около вас. Изслушайте застъпниците им, може би наистина имат право. Насочете енергията си в позитивна насока. Изявете потенциала си. Възможности за това не липсват, просто трябва да вдигнете поглед. Близост и хармония с човек от обкръжението ви.
28 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С поведението си респектирате околните и така съзнателно ги подчинявате на волята си, спестявайки си изненади. С навременните си действия по интересуващ ви въпрос ще благоприятствате професионалното си развитие. Не позволявайте да се показвате отегчени пред някой, който ви интересува.
28 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви решаването на важен въпрос. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек, на когото бихте могли да се доверите. Вечерта се заемете с нещо приятно и разтоварващо. Работата не е за предпочитане.
28 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е удачен за експерименти от всякакъв род. Ентусиазмът ви е заразителен и отваря всички врати пред вас. Великодушието ви ще ви спечели нови приятели. Отдайте се на желанията си - днес почти всичко ви е позволено.
28 яну 2021
Последни новини