Кръгла маса по проблемите на здравеопазването свиква димитровградският кмет

Кръгла маса с началниците на отделения в МБАЛ "Св.Екатерина", лекарите в Медицинския център в Димитровград и общопрактикуващите медици е запланувал в рамките на следващите две седмици кметът Иво Димов. Той коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net, че смята да чуе от медиците кои са най-наложащите въпроси за разрешаване в болницата, медицинския център и при личните лекари.

"Взаимодействието между отделните нива на болнична и доболнична помощ е важна, за да че чуят проблемите и мненията на специалистите", категоричен бе градоначалникът. той твърдо заяви намерението си да направи тази среща, ведната след посещението при здравния министър Константинов.

Вчера Димов се е срещнал в столицата с министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, за да коментира въпроса с включването на МБАЛ "Св.Екатерина" в проекта по ОП "Регионално развитие" за закупуване на модерна апаратура. "След срещата със здравния министър Константинов другата седмица, продължаваме да търсим варианти нашата болница да стъпи на крака", каза Димов. Кметът не скри, че на този етап задълженията на здравното заведение в Димитровград възлизат на 1 000 000 лв.

Градоначалникът припомни, че нашата болница кандидаства и по международен фонд "Козлудуй", като при одобрение ще има възможност за саниране на сградата, смяна на дограмата и изграждане на котелно помещение. В средата на годината ще станат ясни и потенциалните бенефициенти по тази програма. Като резервен вариант димитровградският кмет смята да потърси помощ от финансовото министерство в размер на 500 -600 000 лв., което да помогне за закупуване на нужната апаратура.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини