300 деца се впускат в Общинските ученически игри от понеделник

Над 300 ученици от 5-ти до 12 клас ще вземат активно участие в Общинските ученически игри, които започват идния понеделник в Димитровград. Школници от 12 училища в общината ще мерят сили в състезания по футбол, волейбол, баскетбол, шах мат и тенис на маса, каза организаторът по спорта Галина Тодорова.

Състезанията започват в понеделник със среща по баскетбол между отборите на училище "Алеко Константинов" и ОУ"Димитър Матевски" в Меричлери. Мястото е Спортната зала.

На 30 януари стартира надпреварата по волейбол, където първи ще се изяват отборите на ПМГ и ОУ"Ал.Константинов". те също ще играят в зала "Младост".

Футболните игри ще са на новата площадка с изкуствена трева до стадион "Раковски", те стартират на 6 февруари. Първи ще ритат футболистите на ПМГ и ОУ"П.Яворов" кв.Изток.

По един ден е отреден за състезанията по шах и тенис на маса в Димитровград. Първото ще е на 13 февруари в една от залите на Детския и Младежки център. Тенис на маса  ще се играе на 15 същия месец, но във фоаето на зала "Младост".

Футболните срещи се играят на новата спортна площадка до стадион "Раковски"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини