Почитаме озеленителите на Димитровград с плоча в парк Марица

Плочата с признателност към първите озеленители на Димитровград бе ангажимент на ПП ГЕРБ по време на предизборната кампания, снимка-архив

Плоча на признателност към първите озеленители на Димитровград ще бъде поставена на входа на парк "Марица", това е друго от взетите днес решения на Общинския съвет в Димитровград.

Според първоначалното предложение на кмета Иво Димов, мястото на табелата трябваше да бъде в зоната на пешеходната алея на бул."България". Иво Георгиев от групата на "Да за Димитровград" предложи мястото да се промени и да бъде в близост до парка.

Срещу това възрази вносителят Димов, който попита как ще се охранява металната табела, когато се постави в района на парка. Отговори му председателят на ОбС Стефан Димитров, той посъветва кмета да си наеме външна фирма за охрана.

Веселин Милев от ГЕРБ припомни, че поставянето на такава плоча е ангажимент на партията му от времето на предизборната кампания за местния вот. Тогава от ГЕРБ връчиха табелата с благодарствен надпис на една от първите инженери-озеленители на Димитровград Гюрга Василева.

В крайна сметка  с 23 гласа "за" бе подкрепено предложението на Иво Георгиев, плочата да се постави в началото на парк "Марица".

В началото на парк Марица ще бъде поставена плочата на признателност към първите озеленители на Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини