Преливат четири язовира в Димитровградско, няма опасност за населението

Общинският кризисен щаб заседава днес в 16 часа

Четири язовира на територията на Община Димитровград преливат към момента, но през преливници и диги, няма опасност за населението в селата. Това бе обявено преди минути на заседанието на Общинския кризисен щаб.

Микроязовирите край Бряст, Долно Белево, Странско и Светлина цял ден са били на критичния максимум, в следобедните часове те са се препълнили. Специалистите от защита на населението при бедствия и аварии увериха, че към момента дигите са стабилни и няма опасност да се скъсат, съобщи Руси Велев от ОМП.

От Общината следят и нивото на река Марица, което също се е повишило, но е под критичната точка. Към момента в Димитровград проблемен заради наводненията остава квартал "Изток" където са били евакуирани 7 семейства, останали без покрив.

Сложна остана и обстановката в района на селата Брод и Злато поле, където както информирахме по-рано има опасност да прелее река Мартинка. И там са взети мерки по укрепването на дигата.

Общинският кризисен щаб отчете, че ситуацията в кв.Габера и района на ЖП гарата се е нормализирала. Там вече е пуснато и ел.захранването на живеещите. Проблем за ЕВН е бил достъпа до авариралите стълбове, заради непочистения от снега терен, каза Пепа Скендерова от елекроразпределителното дружество. Атанас Стефанов от "Неотитан" контрира, че са си свършили работата още преди пороя, но водата е разнесла парчета лед и сняг по улицата.

Кметът Иво Димов благодари на всички, включили се в овладяване на трудната обстановка от тази сутрин, когато приливна върна от Юрт дере  заля Складова зона, улиците около нея и достигна до ул."Вазов". Той прочете заповед на Областния управител Ирена Узунова, с която в Хасковска област се обявява бедствено положение. Членовете на Общинския кризисен щаб набелязаха мерки и по очаквания снеговалеж утре, от "Неотитан" увериха, че са подготвени със снегопочистваща техника и организация.

Критично остава положението в кв.Изток
Следи се нивото на река Марица, увериха от Общината

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини