Димитровград се поклони пред Освободителите

С тържествено вдигане на националния флаг започна церемонията по отбелязването на националния празник 3-ти март в Димитровград.

Кметът Иво Димов поздрави войниците, строени на централния площад пред Общината. В словото си градоначалникът подчерта, че 3-ти март е ден за национална гордост и повод да се преклоним пред подвига на Освободителите. "България е била и ще бъде над всичко", подчерта още Димов.

С думите "Честит празник, българи" се обърна към събралото се множество председателят на ОбС Стефан Димитров. Той изрази радостта си, че всеки един днес носи трибагреник, който символизира борбата на българите.

След тържествената част пред Кметството и под звуците на музиката на духовия оркестър, шествие по центрания булевард "България" отведе ръководството на Общината, гостите и гражданите пред паметната плоча на Освободителите пред Градска библиотека "П.Пенев".

Кметът Иво Димов, областният управител Ирена Узунова, председателят на ОбС Стефан Димитров се поклониха пред подвига на героите, дали живота си за свободата на България. Венци и цветя положиха представители на администрацията, политически партии, учители и културни дейци, много граждани.

Кметът Иво Димов поздрави войниците

Тържествено бе вдигнат националния флаг
3-ти март е повод за национална гордост, каза кметът
Поздрав отправи и председателят на ОбС Стефан Димитров

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини