Рекламират димитровградските производители от Неделен пазар в страната

Пакет от стимулиращи мерки смята да инициира Комисията по пазари и тържища към ОбС

Кампания под надслов "Изберете димитровградското", която да представи тукашното производство пред търговци в София, Пловдив, Варна, Бургас, Одрин, Александруполис, смятат да инициират от Постоянната комисия "Търговия, общински пазари и тържища".

Това заявява в нарочно изявление до медиите председателят на комисията към Общинския съвет Петя Тошкова. Според нея, става дума за едно своеобразно проучване на всички крупни търговци в големите градове, както и бъдещи клиенти на тукашния Неделен пазар.

От комисията са убедени, че Общината трябва да запази и продължи своята маркетингова политика по отношение на пазарите и тържищата тук. Тошкова смята, че във времена на криза, търговците на Димитровградското тържище очакват реклама на своята продукция и в национален мащаб.

Една от идеите, които комисията е набелязала, е да се организира форум с участие на всички димитровградски производители и да се разработи цялостна стратегия за развитие на местния бизнес. Местните предприемачи трябва да получават повече информация за кандидатстване по различни европейски програми, както и начините за отпускане на кредити и безвъзмездно финансиране, убедени са в комисията. Те ще работят и за улесняване на паркирането и достъпа на повече хора до Неделното тържище, като това включва и отпускане на допълнителни влакове до Димитровград.

Комисията по пазарите към ОбС смята и да насърчи с отстъпки в годишната наемна цена на търговски площи димитровградските производители на стоки. Те могат да се ползват и с приоритет в листата на чакаши за наемане на места, убедена е Тошкова.

Петя Тошокова

От комисията по пазари и тържища дават и пример - работеща и регистрирана в Димитровград фирма за текстилни изделия да ползва облекчение според броя на наетите лица на трудов договор. Ако тя отговаря на условията може да получава отстъпки от годишната наемна цена на порзвана търговска площ- 1% при наети 10 работника, 2% -от 10 до 20 работника, 3 % -от 20 до 30 работника и т.н. Тошкова смята, че това е напълно нормална политика за стимурилане на предприемачеството и привличане на инвеститорите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net


Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини