Благотворителен базар помага на талантливо димитровградско дете да се дипломира

Великденския базар на фондацията и Общината ще бъде на площад "България от 10 до 12 април, снимка-архив

Традиционният си Великденски благотворителен базар подготвят и тази година от димитровградската фондация "Подари усмивка". Той ще се проведе от 10 до 12 април на площад "България" пред Общината, разказа Наталия Делчева от Управителния съвет на фондацията.

Както и предишни години, целта на мероприятието е с продажбата на сувенири за Възкресение Христово да се наберат средства за деца, за които има реален риск да бъдат изоставени от близките си.

Тази година инициативата е съвместна с Община Димитровград ще помогне и на димитровградски ученик, който завършва 12 клас в местна гимназия.

"Детето е отличник, изключително талантливо и умно, и иска да продължи образованието си напред във ВУЗ", каза Делчева.

Семейството му обаче не разполага с никакви доходи. Близките са потърсили помощ от Социално подпомагане - Димитровград, но поради навършване на пълнолетие на детето няма възможност за финансова подкрепа от държавата. Затова и част от набраната сума ще отиде в помощ на този млад човек, поясниха от "Подари усмивка". От там канят димитровградчани да откликнат на каузата и да си купят сувенир за празника, подкрепяйки тази благородна кауза.

Т.Милева

Сувенири за великден ще се продават на базара през април
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини