Преместиха фестивала "България танцува" в театъра заради ремонт

    В салона на Общински драматичен театър "Ап.Карамитев" вместо в Спортна зала "Младост" ще се проведе 11-ото издание на националния фестивал "България танцува", информираха от пресслужбата на Община Димитровград. То започва днес от 11 часа и ще продължи до неделя включително.

    Причината за промяната е ремонта на покрива на зала "Младост", който бе повреден от силния вятър преди 10 дни.  Голяма част от него е разкрит, а строителните дейностите не позволяват да се отопли добре помещението. Това предизвика недоволството на част от заявилите участие формации. Обмисля се възможност груповите танцови изпълнения в конкурса да се проведат в залата на "Галаксико", където ще бъде и част от журито.

    Над 900 танцьори се очаква да се изявят на сцената на "България танцува" тази година. Днес по програма са предвидени солови изпълнения в класическия балет, където ще се представят 220 танцьори. 420 танцови композии в стиловете класически балет, характерни и съвременни танци са предвидени по сценарии.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Iv
      IVAILA
      1 0
      14:09, 18 ное 2016
      То се мисли малко, не в последния момент в деня на стартиране на фествала и залата не подходяща! Голяма организация има общината, няма що.
    Последни новини