Стартира онлайн гласуване за химна на Димитровград

Онлайн гласуване за химн на Димитровград стартира на официалния сайт на Община Димитровград. Всеки желаещ може да гласува в анкета за едно от трите предложения, селектирани от комисията или да посочи, че не харесва нито едно от тях.

Това са Свещен град“ с автор на текста Петко Каневски и музика на Ваня и Ангел Ангелски, „Химн на Димитровград“ с текст на Ана Топалова и музика на Минко Ламбов и „Здравей Димитровград“ по текст на Атанас Капралов и музика на Хайгашод Агасян.

Гласува само по веднъж от един IP адрес, което гарантира максимална представителност на изразените позиции, коментираха от Общината. Към анкетата са прикачени и звуковите файлове на трите песни.

Припомняме, че по време на проведено в понеделник обществено обсъждане бе организирана анкета сред присъстващите в зала "Гросето".  Тогава вота си дадоха общо 57 души, като 36 от тях предпочетоха „Свещен град“. 15 бяха гласувалите за "Здравей, Димитровград", а 3 гласа набра "Химн на Димитровград".

Гласуването на сайта на Община Димитровград ще продължи до края на месец юни, когато Общинският съвет в Димитровград трябва да приеме окончателното решение за химн на Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ди
    Димитрова
    4 -1
    16:37, 24 май 2017
    E, това вече е нещо по-демократично, тия от Общината проявиха най-накрая малко разум.......... А фаворитът е "ЗДРАВЕЙ, ДИМИТРОВГРАД" – категорично! Другите песни не стават.........
  • 2
    Ло
    Лопо
    1 -1
    10:55, 25 май 2017
    Нямаше песен която да успея да изслушам цялата, но текстовете докъдето успях да чуя по никакъв начин не ме доближават до усещането за Димитровград, моля Ви излагаме се нямаме нормален избор от предложения нека композиторите и текстописците да се постараят малко повече и след това да избираме!
    Направете част 1 текст и част 2 музика и част 3 изпълнение, за има отделни гласувания и да няма пристрастия, ако желаете да си свършите работата и да направите нещо хубаво за града!
Последни новини