Искат касиране на изборите за кмет в село Ябълково

Касиране на частичните избори за кмет в димитровградското село Ябълково са поискали от ПП ГЕРБ. От партията са подали жалба до Общинската избирателна комисия в Димитровград на 7 юли, потвърдиха от там. Жалбата вече е препратена до Хасковския административен съд.

От ГЕРБ твърдят, че проведените на 2 юли 2017г. избори са били опорочени. Мотивират се с полицейска акция в селото, извършена дни преди вота. При нея бе задържано лице заради търговия с гласове.

По-късно Районна прокуратура - Димитровград привлече като обвиняем мъж на 38 години. Според разследващите, той е раздал на 56 жители на Ябълково суми между 30 лв. и 50 лв., с които да ги склони да гласуват за определен кандидат.

Частичните избори в Ябълково на 2 юли спечели Костадин Ангелов. Той имаше с 48 гласа повече от другия кандидат - Вангел Попов. На 13 юли, четвъртък на извънредна сесия на Общинския съвет Ангелов ще положи клетва.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Pu
    pumpkin
    8 0
    20:15, 11 юли 2017
    А откъде партииците на Герб имат информация за досъдебното производство? Нали се води разследване и се пази тайна?
  • 2
    Вс
    Всичко
    10 -4
    22:40, 11 юли 2017
    Всичко е тяхно. Така си мислят гербаджии. Калинките сред тях са много. Когато лъжат, за дипломи и мними обекти, всичко това смятат за тяхна даденост. Сега когато ги биха на тези избори, измислиха касиране. Искат да върнат бияча от полицията да бъде кмет. Измислиха недостоен начин. Каквито хората такива и способите им. Но на всяка цена да са те. Погледнете ги по отделно. Всички са един дол дренки. Кой лъгал, кой крал, кой бил! Това са те. Наредени на партийната софра. Съдът и прокуратурата са техни и не се очаква справедливо решение въпреки , че всичко е скалъпено.
  • 3
    Ха
    Хайде
    10 -4
    06:40, 12 юли 2017
    Хайде Коце, почна се! В общинската избирателна комисия кой мислите, че е? Гавазов. Дясната ръка на кмета-лъжец за 1 диплома! Той трябва да оправдае даденото му доверие! Партия ГЕРБ така повелява. Дайте да дадете! Защо съда не почне от там! Има конфликт на интереси в тази общинска избирателна комисия! Този работи в общината и да работи за неутрални неща е немислимо. Като се знае и продажния му характер. Това е безпринципен субект. На парламентарните избори всичките ц*****, купени на куп гласуваха за ГЕРБ и никой не даде да са касират изборите, защото прокуратурата и съда са техни. Администрация която зависи от тях. А сега изискват голяма честност. Отгоре на това е чиста провокация. Как така изчислиха, че са купени 56 гласа, пък опонента загубил с 48 гласа, пък разследващите казват всичко наяве, скалъпени работи. Калинки на които им се губят първите 7 години от образованието и могат да броят само до 56! Такава простащина е настанала, каквато никога не е имало! Убито е всичко което иска да започне с ново начало. Не, как ще се оставят. По каишкаа , по верижката следата води до централно нареждане. Мръсотиите са големи. През 2013 г., когато на власт беше Орешарски, отгоре от ГЕРБ имаше нареждане да се провокират всички органи на държавата, да се симулира бездействие и никой не наказа подривната им дейност! Сега също се действа така. Всичко е узурпирано! Как така наш човек, полицай ще загуби от Коцето! Мръсниците затова са мръсници, защото им са изцапани ръцете и мръсотиите им са безчет! Докога народа ще ги трае? Кметът е от Герб и е дълбоко свързан със съда и прокуратурата. Всички са негови хора, особено един прокурор, който наскоро отиде във ВСС! Зависимости! В съда не гледат, че кмета излъга за дипломата си, че излъга цяла България и беше под клетва и това е подсъдно, а че трябва и ще има касиране на избори. Едното се подминава с лека ръка, а другото, скалъпеното е много "важно", за да се угоди на кмета.
  • 4
    Ji
    jiji
    3 -5
    15:42, 13 юли 2017
    Костадин може много, но всички си мълчат. Защо като кмет не излезеи и да каже в какво е набъркн до сега, колко дела има срещу него и защо е криминално проявен този тъпак. На Могилата държеше пруститутките, незаконно притежаване на оръжие, да продължавам ли. Един друг кмет до съседното село беше пак познат на полицият и пак со кметуваше, абе хубава държава и скапани закони и общество.
Последни новини