Вазовци - лидери по правопис и грамотност

Надпреварата "Бъди грамотен" се проведе на сцената пред Общинска администрация в Димитровград

Че възпитаниците на димитровградската ПМГ"Ив.Вазов" са наясно с граматиката и правописа, бе категорична днес Евелина Гечева от образователния портал "Академика.бг".

Порталът организира за четвърта поредна година в Димитровград проявата "Бъди грамотен". Вазовци обраха наградите в състезанието, които осигури "Евро ферт".

Покани бяха отправени към всички училища в Димитровград. В тестовете участие взеха общо 550 ученика, които бяха и от СОУ"Васил Левски", СОУ"Любен Каравелов" и ОУ"Алеко Константинов" и ОУ "Пенчо Славейков".

Крайните резултати показаха, че децата от Димитровград допускат средно по една граматическа грешка в теста, което е повече от добре на фона на останалите ученици в страната.

Според Евелина Гечева, това се дължи на добрата работа на преподавателите в тукашните училища и на техният ангажимент в преподаването от сърце и душа. Тя бе категорична, че в 18,20% са решилите теста без грешка тук, докато за страната този процент е 10.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Във времето от 11:30 до 13:30 на сцената пред Общинската администрация в Димитровград можеха да проверят своя правопис и случайни минувачи.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини