Освобождаваме се и от излишните БТР-и

БТР-рите заминават

Година и половина след като всички местни танкове бяха продадени зад граница, от хасково започват да се извозват и бронетранспортьорите. Днес, специално пригодени тирове бяха натоварили БТР-ите и ги извозваха от военното поделение на Дунав, известно още като бившия щаб на дивизията. Поне три машини бяха изведени и отпътуваха в неизвестна посока. Изглеждаха във видимо добро състояние, а калта по гумите на едната показваше, че машините са в движение. 

Хасковският гарнизон няма никаква представа откъде са бронетранспортьорите и накъде отиват, защото това не е в техния военен район, уточни за Haskovo.net майор Александров- началник-щаб на единственото останало в Хасково поделение 52 740. Бившият щаб на дивизията, както и останалите военни имоти се стопанисва от специализирана Агенция към министерството на отбраната. Що се отнася до излязлата от употреба бойната техника, тя се стопанисва от

армейското предприятие „Снабдяване и Търговия“. Обикновено то спазарява продажбата и за „мирни държави“ извън Европа, както ни заявиха техни представители през декември 2010, когато от Хасково се извозваха последните български танкове Т-55. 

През юни 2011-та пък, военният министър Аню Ангелов заяви в Хасково, че армията спешно ще се освободи от излишната си техника сред която попадна дори ескадрила вертолети Ми-24. 

Г.Христов

През декември 2010-та, от хасковската гара заминаха и танковете
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини