Димитровградчанин откри фотоизложба в столицата

Фоготрафски тандем, в който влиза и димитровградчанинът ХристоТодев откри в столицата изложба под надслов „Родопите-свещената планина”, информират от пресслужбата на торовия заводтук.

Тодев, който е изявен алпинист и икономически анализатор в „Неохим”АД  , заедно с фотографът Николай Генов привлякоха на площада пред Народния театър "Иван Вазов" много видни гости, сред които столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Тя получи първият екземпляр на албума "Родопи - свещената планина", в който са събрани снимките на двамата автори.

Към събитието се присъедини и певицата Валя Балканска с част от 100-те каба гайди.

Участието на родопските музиканти бе подарък от община Смолян в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019. 

 Авторите Николай Генов и Христо Тодев години наред обикалят родопските пътеки. Фотографът и пътешественик Николай е познат на българите от неговите пътеписи в Списание 8, книгите, изложбите и филмите му за екзотични места. Христо Тодев  - алпинист от Димитровград, е сред най-добрите познавачи на тази планина.В албума двамата събират впечатляващите си снимки, гарнирани с увлекателните текстове на житейската спътничка и съавтор на Ники - Румяна Николова, и подредени от дизайнерката Биляна Савова. Луксозният аблум, представен в столицата се издава и със спомоществувателството на завод "Неохим".

След София, изложбата ще обиколи Смолян, Кърджали, а в средата на ноември снимките от Родопите ще могат да разгледат и димитровградчани.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова получи албум със снимките на Родопите

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини