В Пловдив продават златото на Свиленград

Близо 15 кг накити, конфискувани в полза на държавата при митнически операции, включително от митница Свиленград, предлага на търг НАП Пловдив.

Повечето изделия са сребърни - гривни, пиърсинг-обеци и колиета с общо тегло около 9,4 килограма. Останалите 5,6 килограма за златни медальони, пръстени с монограм, камъни и орнаменти, класически пръстени халки. Любопитното е че има и парчета от златни монети, както и три лири от 22-каратово злато. Като контрабанда са конфискувани и 9 гривни със същата висока проба злато, като само те са оценени на над 21 хиляди лева.

Общо от този търг се очакват поне 308 хиляди лева приход за бюджета. Огледи на накитите могат да се извършват от понеделник, 26-ти ноември до 28-ми ноември включително в Пловдив.

Това е седми пореден търг на изделия от благородни метали, организиран от отдел „Продажби” в НАП Пловдив от началото на тази година досега. С предишните 6 търга бяха продадени 323 кг сребро, 27,5 кг злато и близо 4 кг синтетични камъни, от които бюджета спечели 1 400 000 лева.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини