В Димитровград: Гражданско движение пита народа кого да издигне за депутат

Гл.координатор на движение ДНЕС за Димитровград Петър Петров /вляво/ поясни пред журналисти днес защо се организира допитването

Номинации за народни представители организира от 1-ви до 3 -ти април в Димитровград гражданско движение ДНЕС. 

Това оповести на среща с журналисти този следобед гл.координатор на движението за Димитровград Петър Петров.

Идеята на допитването е да бъдат подбрани кандидати за народни представители, като те бъдат посочени от самото гражданство чрез вид гласуване, поясни Петров. Според него, това е единствения възможен начин да се чуе гласа на народа и да се прекъсне партийното статукво.

За целта на няколко места в Димитровград ще бъдат изградени пунктове, където всеки желаещ може да посочи името на кандидат-депутата, който смята за достоен да го представлява в парламента.

Има няколко условия, на които трябва да отговарят номинираните кандидати, посочиха още от ДНЕС. Те не трябва да са били депутати, министри, зам.министри, както и да са обвързани с политическа сила.

Кандидат-депутатите трябва да не са били осъждани, а също и агенти на Държавна сигурност.

След 3 април лицата, набрали най-много гласове ще бъдат пратени в централното ръководство, където ще бъде оформена и самата листа за участие в парламентарните избори. След като тя бъде ясна, от ДНЕС смятат да се "прикрепят" към формация, която има право на участие във вота.

От движение ДНЕС категорично заявиха, че нямат нямат намерение да стават партия.Близо 50 души наброява членската маса на движението в Димитровград. Припомняме, че структурата им тук бе основана през май 2011 година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини