Наплив при социалните в Димитровград, приемат молби за отопление

Роми окупираха днес Социалната служба в Димитровград, за да повадат молби за помощи за отопление през идната зима

Наплив от желаещи да получат целева помощ за отопление през идния зимен сезон отчитат в димитровградската служба "Социално подпомагане" от 1 юли насам.

Тогава започна приема на молби-декларации за отпускане на въпросната помощ, като по традиция кандидатите са предимно от ромски произход.

Те и днес бяха "окупирали" коридорите на социалната служба, показа репортерска проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net.

Право на такава помощ имат лица и семейства, чийто средномесецен доход за последната половин година е по-нисък или равен на диференцирания минимален доход за отопление, поясни шефката на Социално подпомагане Жанета Желева.

Диференцираният доход се определя на базата на гарантирания минимален месечен доход, който на този етап е 65 лв.

Освен това, желаещите да вземат помощ за отопление трябва да имат само едно обитавано жилище, да не са регистрирани като еднолични търговци или собственици на капитал в търговско дружество. Сред другите условия са липсата на движима и недвижима собственост, прехвърляне на собственост и др.

Ромски семейства се надяват да има увеличение на помощта за отопление

Освен молба-декларация, хората трябва да попадат и документи за доходите през последните шест месеца, както и такива, доказващи здравословното им състояние.

При подаване на молбата задължително се посочва вида на ползваното отопление - ток или твърдо гориво. При желание да се поеме отоплението с ел.енергия, се прилага и последната платена фактура.

Размерът на помощта е непроменен от миналата година, тя е 65, 72 лв. месечно или общо 328, 60 ст.Ще се изплаща на два транша - до 31 декември 2013 г. и до 31 януари 2014г.

Молбите се приемат до 31 октомври 2013 година. През миналата година целево за отопление на ел. енергия в Общината са подпомогнати 1062 лица и семейства.

От социално подпомагане казаха още, че и тази година ще организират приемни в кметствата по селата по предварителен график. Така няма да се налага на възрастните хора да пътуват до Димитровград.

Молби за помощи за отопление се приемат в Социално подпомагане -Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини