Парче от фасада на димитровградски блок виси опасно втори ден

Трети ден парче от задната фасада на блок №3 на бул."България" виси заплашително

Близо еднометрово парче от фасадата на блок №3 на бул."България" в Димитровград виси и заплашва да рани сериозно някой.

Това сигнализира на редакционната ни поща нашата читателка Деница Желева. Тя разказа, че става дума за задната страна на блока, като преди два дни част от това същото парче е паднало върху семейния й автомобил.

"Откъртилата се фасада за малко да убие мъжа ми, а от удара колата е със счупен преден капак, табло и стъкло", пояснява жената.

Добави, че са търсили съдействието на Пожарната служба, която се отзовала на сигнала, но не успеляла да премахне висящият бетон.

Преди обяд районът зад блок №3 на бул."България" не бе обезопасен. По сервизната улица непрекъснато минават автомобили на живеещите в блока или за да заредят търговските обекти.

Справка в Общината показа, че ангажимент към поддържката на жилищната сграда имат самите собственици. От тукашната администрация не веднъж са оказвали съдействие на живеещите при решаване на въпроса с грижата на близо 60-годишните жилищни сгради, обявени за паметници на архитектурата. През февруари 2012 г. заради подобна случка бе спешно обрушена фасадата на блок №7 на бул."Благоев".

Зам.кметът Светослав Стойков коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net, че мястото, над което виси откъртената фасада още днес ще бъде обезопасено с жълта лента. Парчето ще бъде премахнато утре сутрин, когато бъде осигурена и вишка.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Част от фасадата на блока се е стовалира върху автомобила на семейството на Деница
Част от падналите на земята парчета от фасадата на блока
Висящото парче е от задната страна на блока, а района не е обезопасен

Предната част на блок №3 на бул."България"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини