Димитровград взема водната кула от БДЖ?

Водната кула на бул."Трети март" да стане собственостп на Общината ще иска Иво Димов

Да стане собственост на Димитровград Водната кула, намираща се на бул."Трети март" ще настоява пред транспортния министър Даниел Папазов кметът Иво Димов. В момента съоръжението, което се очертава да бъде в центъра на ново кръгово кръстовище догодина, принадлежи на БДЖ.

В понеделник- 26 август Даниел Папазов ще посети гара Димитровград, за да провери как вървят строителните дейности по електрификацията на ЖП отсечката до Свиленград. Че кулата ще бъде съхранена при ремонта, стана ясно още през 2011 г., когато тук бе бившият транспортен министър Ивайло Московски.

Пред министъра градоначалникът Димов ще настоява за още средства за довършване на проекта на новия ЖП надлез на бул."Трети март".

Още през пролетта стана ясно, че парите не достигат, като се спрягаше сумата от близо 3 000 000 лв. Към момента изграждането на проекта ще коства 8 000 000 лв.

В деня на отворените врати днес кметът каза, че се надява, след като ЖП надлеза бъде завършен, водната кула да бъде благоустроена и осветена, за да се превърне в атракция.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини