Монтана ни удари на баскет с 10 точки разлика

"Монтана 2003" записа първа победа за сезона в Нaционалната баскетболна лига-жени, след като се наложи над "Хасково 2012" с резултат 66-56 точки при домакинство. Баскетболистките на Николай Боруковзапочнаха мача силно и дръпнаха напред в резултата с 15-4. До края на първата част гостите обаче успяха да намалят изоставането си под 10 точки за 13-20.През по-голямата част от втората четвърт хасковлийки бяха опасно близо до домакините, а на почивката Монтана водеше с само с 34-29.

Малко след подновяването на играта "Хасково" се приближи още - на 2 точки от съперника си, но домакините задържаха преднината и през тази част, а в края й се откъснаха със 7 точки напред за 44-37. С игра кош за кош до средата на решителните последни минути резултатът стана 52-44, а до края "Монтана" не позволи на съперника да се приближи на по-малко от 8 точки и удържа победата.

Анализът на срещата показва, че монтанки имаха по-добра успеваемост при стрелбата общо от игра – 44% срещу 30%, и от наказателната линия – 84% срещу 67%. Те обаче извършиха повече технически грешки и нарушения от съперника си. За Хасково най-резултатни с по 14 точки бяха Катя Кордова (7 борби) и Кения МакБий (10 борби). С 12 точки и 5 асистенции се отчете Биджони Рийвс.

След този мач и двата отбора имат по победа и загуба. В четвъртък от 18 часа "Хасково" посреща "Берое" Стара Загора.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини